Дни преди Коледа Европа пропищя от наши крадли.Членове от петте

...
 
Дни преди Коледа Европа пропищя от наши крадли.Членове от петте
Коментари Харесай

Гордост? Дни преди Коледа Европа пропищя от БГ джебчийки

 

Дни преди Коледа Европа пропищя от наши крадли.Членове от петте най-знатни клана джебчийки взривяват сега коледните базари в Европа. Предпочитани от нашенките са пазарите в Англия, Австрия, Германия и Италия, споделиха от Министерство на вътрешните работи, представени от „ Телеграф “.

Заради зачестилите нападения държавното управление в Рим предложи крути ограничения преди две седмици, които разрешават на съдилищата да вкарват в пандиза даже бременни дами, упрекнати в джебчийство.

В Лондон пък на входовете и изходите на коледните базари служители на реда предизвестяват за крадли, които бъркат по джобовете. Екскурзоводи пък непосредствено молят туристите да си крият чантите под якетата, тъй като българки и румънки джобят наред. Те взимали парите, а документите хвърляли.

Схема

„ Най-оборотните джебчийки към този момент знаят и британски добре. От години се подвизават в Европа, само че сменят градовете съгласно парите, които могат да изкарат в тях. Сега жътвата им е на коледните базари “, обясниха проверяващи. По думите им дамите с ловки пръсти са от родове от Костинброд, Петърч, Радомир, Лясковец и Пловдивско. Родните крадли се движат по двойки или тройки.

Облечени са напълно обикновено, от време на време даже първокласно. При опция с тях има и дребни деца, с които сякаш преглеждат магазини и сергии, само че в действителност ги употребяват за прикритие на набезите. „ Единственото, по което доста се разграничават, са златните им зъби, пръстени и ланци. Ходят като коледни елхи и това прави усещане на хората. Дори да са облечени от главата до петите с „ Армани “ и „ Гучи “, си личат “, обясниха криминалисти, които проверяват този тип закононарушения.

Кеш

По оперативни данни най-големите облаги на родните джебчийки са към Коледа. Затова и те не се прибират в България за християнския празник. Предпочитат да си дойдат за Банго Васил, когато си взимат „ отпуска “. На ден двойка или тройка крадли могат да изкарат от 500-1000 евро до рекордните Е10 000. „ Много хора от Източна Европа към момента обичат парите кеш, което ги трансформира в цел.

Трябва да се внимава, тъй като те не обичат карти и кодирани телефони. Най-обичат парите да шумят в пръстите им “, разясниха още служители на реда. В обществените мрежи даже имаше клипове по какъв начин си украсяват елхи с евро и лири в жилищата. По традиция изкараната плячка се държи от мъжете в клана, който ги влага с изключение на в парцели у нас също по този начин и в първокласни коли.

Поколения

Поколенията джебчийки, които крадат зад граница, се сменят през към 2-3 години, засекли служители на реда. Вече имало девойки на по 15-16 година, които са родени в Англия и Австрия и познавали както закона, по този начин и слабите места в защитата на дадени обекти. Въпреки това не престават да ги образоват по-възрастни крадли. Една от най-опитните е Диана.

За нея се знае, че има повече от 18 паспорта, а както „ Телеграф “ писа, те са публикуван от градове от цяла България. Била вписана като Цонка, Мария, Дешка и така нататък Първо вършала в Англия, само че след Скотланд Ярд я хванали, се преместила във Виена, а по-късно в Гърция. В момента съгласно полицията е в Мюнхен.

Рим ги желае в пандиза, в Лондон предизвестяват за тях на входа

Италианското държавно управление предложи серия от ограничения, ориентирани към подобряването на публичната сигурност, в това число и даващи правото на съдилищата да вкарват в пандиза бременни дами и такива, които имат дребни деца. Мярката е ориентирана непосредствено против джебчийките, които тормозят огромните градове на Апенините.

Партия “Лига ”, която взе участие в ръководещата коалиция, от дълго време упорства за анулация на правилото, забраняващо такива дами да бъдат изпращани зад решетките, като част от акцията си против “гастролиращите ” от чужбина джебчийки в градския превоз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди време водачът на партията Матео Салвини, който е и вицепремиер, упрекна дамите от ромски генезис, че спекулират с бременността си, с цел да избегнат пандиза. Мерките ще бъдат показани за гласоподаване в двете камари на италианския парламент.

В Англия и най-много в Лондон пък на входовете и изходите на базарите униформени чиновници предизвестяват хората, че могат да бъдат обрани. На някои места има и табели с надписи, алармиращи за български и румънски крадли.

Рецидивистки влизат в Сливенския

Две джебчийки се признаха за отговорни и влизат в Сливенския затвор. Това реши Окръжен съд – Пловдив, преди броени дни. Обвинените Гергина и Малинка обяснили по какъв начин сякаш до момента в който пазарят в магазин за облекла, обрали жена.

Прикривали си ръцете с облекла. След това към този момент на касата даже платили стоките със свитата от дамата дебитна карта. Едната джебчийка – Малинка, е осъждана 6 пъти, аверката й Гергина – 5. Присъдите им са една и две години при непоколебим режим. Решението на съда не може да се апелира.

Източник: telegraph.bg

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР